SJ reducerar vintertrafiken – Hundratals avgångar påverkade

Foto: David Spak / SpaksMedia
Ann-Sofie Cans med dottern Selma Cans Ewing i väntan på tåget.

STOCKHOLM. Flera händelser har påverkat SJs tåg de senaste veckorna vilket medför att SJ har färre antal tåg i trafik. Det gäller bland annat tåg som krockat med älgar och bränder.
– Vi hade tur som kunde ta det här tåget, annars hade det fått katastrofala följder, säger Ann-Sofie Cans.

Inatt fick flera av SJs kunder ett mail eller ett sms med information. Enligt uppgifter till StockholmsNyheter ska en resenär ha fått ett mail mitt i natten med information om att ombokning måste ske. Nu reducerar SJ sin tågrafik i vinter.

Anledningen till att SJ reducerar sin tågtrafik är händelser som att tåg krockat med älgar, att tåg brunnit och snöoväder har påverkat SJs tågtrafik, uppger man på SJ. Därför väljer företaget nu att ställa in ett antal avgångar och minska antalet vagnar i de tågset som fortfarande kör. Detta sker från och med idag, onsdag 12 december.

Under tiden som man reducerat tågtrafiken passar man på att reparera tågen inför jultrafiken och säkra trafiken i sin helghet.

Några som drabbades var Ann-Sofie Cans och dottern Selma Cans Ewing. Som informerades av SJ om att tåget till Göteborg var inställt.
– Det var tur att vi kom med en annan avgång, annars hade vi missat vår tid på ambassaden och då hade vi inte kunnat förnya Selmas pass. Då hade allt blivit pannkaka, en katastrof. Vår resa till USA hade vi fått ställa in också.

Dottern Selma berättade att det inställda tåget inte var så jobbigt. Hon är ju van att resa.

På SJ beklagar man detta och uppger att de gör allt de kan för att så snart det är möjligt återgå till ordinarie vintertidtabell och det är inte bara fjärrtågen som drabbas av reduceringen utan även regionaltågen. I Mälardalen kommer trafiken att påverkas. Vissa tåg ställs in och andra ersätts med lok- och vagn istället för dubbeldäckare. Det innebär tyvärr att ett antal avgångar kommer att köras med färre vagnar. SJ kommer även att ha bussar standby där det är möjligt och är säkert beroende på väderlek.
Foto: David Spak / SpaksMediaTrots att många reagerar väldigt starkt på SJs ständiga förseningar och oregelbunda trafik håller resenären Agneta Fedko inte med. Hon är snarare upprörd över att resenärerna har så låg toleransnivå.

– SJ sköter sig ypperligt. Jag är en van resenär och hur ska man kunna få ihop folk att sköta om järnvägen när vi har ett sådant klimat vi har. Ena året är det mycket snö och andra året ingenting. Toleransen är så låg.

Idag ställdes flera avgångar in och flera försenades. SJ uppger att man informerar berörda kunder via sms och lägger löpande upp information på sin hemsida.

Publicerat: 2012-12-12 | 20.26 | David Spak

Foto: David Spak / SpaksMedia

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s