Större brand på Fjärilsstigen i Upplands Bro

130525_brand_bro

UPPLANDS BRO. En större brand utbröt på Fjärilsstigen i Upplands Bro under lördagskvällen. Larmet om branden kom vid 19.45-tiden. Räddningstjänst från tre stationer bekämpade branden. Ingen person har kommit till skada.

Det var vid 19.45-tiden som räddningstjänsten larmades till Fjärilsstigen i Upplands Bro där en brand utbrutit på en balkong. Vid framkomsten var det rökutveckling från en balkong och från taket. Branden spred sig senare under kvällen och snart stod taket till halva fastigheten i brand.

– Det har startat på en balkong, men det är okänt vad som börjat brinna. Det får polisens utredning visa. Branden har sedan spridit sig upp till en, vad vi kallar, krypvind och sedan till takkonstruktionen, säger Lars-Åke Stevelind, insatschef vid Södertörns Brandförsvarsförbund.

Räddningstjänsten har undvikit att vattenbegjuta fastigheten och man har istället använt sig av skum och bevakat så branden inte spridit sig nedåt till lägenheterna under.
– Inga personer är skadade och inga lägenheter, än så länge, är skadade. Vi har inga vatten- eller rökskador och samtliga trapphus är hela, säger Stevelind till StockholmsNyheter.

Vid 22.20-tiden minskade man på avspärrningarna och de boende fick möjlighet att hämta mediciner och mat åt sina barn. De evakuerade har samlats upp i en lokal i närheten.

Lars-Åke Stevelind uppger att det är taket som är skadat och någon enstaka balkong, men i det stora hela handlar det om små skador. Hela huset har varit evakuerat, men vid 22.30 fick boende i tre trapphus tillgång till sina lägenheter igen. Enligt Norrortspolisen rör det sig om cirka 70 evakuerade.

Vid 22.30-tiden beräknades arbetet på plats pågå i ungefär 3-4 timmar till. Totalt har ett 20-tal brandmän från tre brandstationer och ledningsfordon jobbat på platsen. Initialt var det även en stor sjukvårdsinsats, men vid 22.20-tiden hade sjukvården avvecklat sin insats på plats. Polisen har inlett en förundersökning gällande allmänfarlig vårdslöshet.

Byline_David

130525_brand_bro

 

Annonser

One comment

  1. Pingback: SNTV: Kraftig brand i flerfamiljshus i Bro |

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s