Tre befaras omkomna efter brand på HVB-hem

Foto: SpaksMedia (arkiv)

Foto: SpaksMedia (arkiv)

NORRTÄLJE. Vid midnatt utbröt en kraftig brand på ett HVB-hem, där vuxna personer med psykiska funktionshinder bor. Elva personer fick föras till sjukhus och tre personer befaras ha omkommit.

Branden på HVB-hemmet på Gransätersgatan i centrala Norrtälje utbröt strax efter midnatt natten mot tisdag. Räddningstjänsten var på plats med första styrkan en halvtimme efter att larmet gått, rapporterar Norrtelje Tidning. Då var branden redan så pass utvecklad att rökdykarna inte kunde gå in i byggnaden. Räddningstjänsten i Norrtälje var vid larmtillfället på ett drunkningslarm och kom till platsen först en timme efter larmet. Tre personer befaras ha omkommit i branden och ytterligare elva person fick föras till sjukhus, rapporterar Norrtelje Tidning.

Polisen utreder branden som misstänkt mordbrand. Orsaken till branden är ännu inte fastställd, då tekniker inte kunnat undersöka resterna av huset. Man räknar med att kunna påbörja den tekniska undersökningen under morgondagen (läs onsdag). Initialt saknades fyra personer, men den fjärde personen fick polisen kontakt med under tisdagen.

Byline_David

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s