Omfattande säkerhetsarbete i centrala Stockholm

bildspecial_banner

Detta bildspel kräver JavaScript.

STOCKHOLM. Under dagen har ett omfattande säkerhetsarbete pågått i centrala Stockholm inför presidentbesöket under onsdag och torsdag. Stora delar av centrala delarna har spärrats av.

Områden där man spärrat av eller kommer att spärra av är bland annat kring Rosenbad, Riksdagen, Slottet, Grand Hotell, Kungsträdgården, USAs ambassad, Tekniska högskolan och Gamla stan. Utanför Grand Hotell har man sökt av området efter misstänkta föremål och spärrat av både på fram- och baksidan. Ett stort antal poliser deltar i arbetet och uppemot 2000 poliser kommer vara delaktiga i säkerhetsarbetet.

Utanför Grand Hotell har flera bilar från polisens bombgrupp ställt upp och norska polisen har bidragit med bombhundar. I vattnet utanför Grand Hotell glider polisbåtar fram och tillbaka och utanför Sagerska palatset har dykare sökt av vattnet under dagen. Gatubrunnar har svetsats igen och på flera platser har man ställt ut stora betongblock.

Såväl bil-, gång-, cykel-, och kollektivtrafik kommer att påverkas av de omfattande avspärrningarna. Invånarna rekommenderas använda sig av den spårbundna trafiken, som även den kan komma att påverkas, men i mindre utsträckning. Bussarna i centrala Stockholm kommer drabbas hårt av avspärrningarna. President Obama väntas anlända till Arlanda under onsdagsförmiddagen och lämna under torsdagsförmiddagen.

Byline_David

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s