Elev hotade skjuta flera elever på Lidingöskola

bildspecial_banner

Detta bildspel kräver JavaScript.

LIDINGÖ. Ett stort polispådrag larmades på torsdagsförmiddagen till Hersby gymnasium på Lidingö efter att en elev hotat att döda flera elever och lärare på skolan. En person har gripits efter ett polistillslag.

Det var strax innan 11 på torsdagsförmiddagen som en större polisstyrka larmades till Hersby gymnasium på Lidingö efter att skolan slagit larm om att elever känt sig hotade av en annan elev. Det ska vara en elev född 1995 som via sociala medier riktat ett hot om att döda flera elever och lärare. Per-Åke Henriksson, utbildningschef vid Lidingö stad, säger att elever berättat för personal på skolan om hotet och att skolan då slagit larm till polisen, som tagit det på fullaste allvar.

Lidingö stad uppger på sin hemsida att en elev på skolan är gripen. Efter lunch valde skolledningen att ställa in undervisningen resten av dagen. Om någon elev skulle vara i behov av extra stöd finns en bra skolhälsovård att tillgå, säger Per-Åke Henriksson.
En viss oro kändes i luften och elever småpratade med varandra om diverse rykten, men det var ingen panik bland eleverna. Polisen gjorde inga avspärrningar kring skolan och rubricerar det hela som olaga hot.

Byline_David

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s