Kraftig brand på Harrys i Märsta

130913_brand_harrys_märsta

MÄRSTA. En kraftig brand utbröt tidigt på fredagsmorgonen i en restaurang på Stationsgatan i Märsta. Räddningstjänst från tre stationer bekämpade branden. Ingen person kom till skada.

Det var strax efter 03 tidigt på fredagsmorgonen som räddningstjänsten fick larm om en brand på Harrys i Märsta. Restaurangen ligger på Stationsgatan i en fastighet som inrymmer bland annat HSB Arlanda, Manpower och en Pizzeria. Vid framkomsten var det en fullt utvecklad brand i fasaden. Tack vare att räddningstjänsten var så snabbt på plats kunde man förhindra en spridning med omfattande skador som trolig följd.

– När vi kom fram till platsen brann det för fullt i fasaden på entrésidan. Det brann även på uteserveringen, där det fanns en markis samt utemöbler. Vi släckte branden snabbt och precis när branden hade fått fäste på insidan. Hade vi varit där några minuter senare hade branden sannolikt fått stor spridning i byggnaden och vi hade fått mycket större skador inne i byggnaden, säger Anders Swärdh, brandman på brandstationen i Märsta, i ett nyhetsmeddelande på Brandkåren Attundas hemsida.

Det finns inga uppgifter om att branden spridit sig till någon annan del av fastigheten. Branden orsakade en kraftig rökutveckling. Då branden utbröt var restaurangen stängd. Det finns inga uppgifter om att någon person kommit till skada. Under morgonen var Stationsgatan avstängd. Räddningstjänst från Märsta, Upplands Väsby och Vallentuna bekämpade branden.

Byline_David

130913_brand_harrys_märsta

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s