TRAFIKINFORMATION: Tågtrafiken inställd på Mälarbanan från inatt

Bygget i Kallhäll pågår för fullt. Arkivfoto: SpaksMedia

Bygget i Kallhäll pågår för fullt. Arkivfoto: SpaksMedia

TRAFIKINFORMATION. Natten mot torsdag kommer tågtrafiken på Mälarbanan att ställas in och istället ersättas med buss. Det gäller tåg på linje 35 Bålsta-Nynäshamn och avstängningen avser då sträckan Bålsta-Spånga och Spånga-Bålsta.

Onsdag den 25 september 22.00 stängs trafiken på sträckan Bålsta-Spånga och Spånga-Bålsta för trafik. Trafiken är sedan avstängd till måndag 30 september klockan 04.30. Under avstängningen ersätte rbussar pendeltågen i båda riktningar. Storstockholms Lokaltrafik (SL) uppmanar att i största mån undvika att resa mellan klockan 07.00-09.00 och 16.00-18.00 under torsdag och fredag, då det kan bli trångt på tåg och bussar. Den ordinarie resan kommer att ta längre tid med ersättningsbussarna. Avstängningen påverkar även fjärrtågen. Där tåg norrifrån stannar i Bålsta och därifrån får resenärer fortsätta resan med buss för att sedan byta till pendeltåg i Spånga.

Avstängningen sker i samband med att Trafikverket bygger ut Mälarbanan från två till fyra spår. Arbetet kommer att pågå i flera år och trafiken på banan kan komma att stängas av ytterligare.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s