Fem gripna efter rånförsök mot guldsmed i Vällingby

130926_rånförsök_vällingby

VÄLLINGBY. Flera polispatruller larmades vid 10.48 till Vännäsgången i Vällingby centrum där en guldsmed blivit utsatt för ett rånförsök. Med hjälp av ett fordon har man försök ta sig in i butiken.

Det var strax innan 11 som polis larmades till en guldsmed i Vällingby centrum efter att ett överfallslarm utlösts. På plats visade det sig att flera gärningsmän försökt råna guldsmeden genom att köra in en bil i butiken. Gärningsmännen lyckades inte ta sig in i butiken och de avvek från platsen i en grön personbil. En kort stund efter rånet siktades den aktuella flyktbilen vid Spånga centrum och en stor polisstyrka kommenderades till platsen. Vid 11.10 påträffades flyktbilen vid en vändplan på Torpstugegränd i Spånga. Polisen spårade med hundar i området och en helikopter sändes upp för att delta i sökandet.

Senare under dagen genomfördes en husrannsakan i nordvästra Stockholm. Tre män kunde gripas misstänkta för delaktighet i rånet, uppger Stockholmspolisen. Ytterligare två män greps efter spaningar i området, då ett fordon kontrollerades. En person sprang från platsen. De två gripna är misstänkta för försök till våld mot tjänsteman. Stockholmspolisen uppger att poliserna tvingades använda pepparspray vid gripandet.

130926_rånförsök_vällingby

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s