Pendeltåg började brinna under färd

Läsarbild: Simon Ripås

Läsarbild: Simon Ripås

UPPLANDS VÄSBY. Vid 11.20 började ett tåg brinna mellan Rotebro och Upplands Väsby. Tåget stannade i Upplands Väsby där kraftig rökutveckling utbröt. Räddningstjänst kallades till platsen. Ingen person kom till skada.

Det var vid 11.20-tiden som tåget lämnade Rotebro. Mellan Rotebro och Upplands Väsby hände dock något som orsakade att kraftig röklukt uppstod i tåget.
– Hela vagnen luktade rök i några minuter innan tåget stannade på stationen, säger Andreas Smidelöv, som befann sig på tåget, till StockholmsNyheter.

I samma vagn som Andreas befann sig även en mamma med barnvagn, men i övrigt var det väldigt lite folk på tåget. Väl framme i Upplands Väsby larmades räddningstjänst och vid det laget var det kraftig rökutveckling både i och utanför tåget. Tåget evakuerades och likaså perrongen vid spår 4, vilken tåget ankommit till.

– När jag gick av tåget rök det ganska rejält från en ventilation och även inne i tåget. När jag kom tillbaka en timme senare rök det från alla ventilationer och hela stationen luktade bränt, säger Andreas Smidelöv till StockholmsNyheter.

Ingen person kom till skada vid branden. Räddningstjänst från två stationer larmades till platsen. Räddningscentralen i Stockholms län uppger att en brand uppstått i loket, men att branden kunde begränsas till undersidan av loket.

Läsarbild: Andreas Smidelöv

Läsarbild: Andreas Smidelöv

Läsarbild: Simon Ripås

Läsarbild: Simon Ripås

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s