Fler inrikesresenärer på Bromma under september

Foto: SpaksMedia

Arkivfoto: SpaksMedia

Antalet resenärer vid Bromma Stockholm Airport uppgick till cirka 223 000 i september. Det motsvarar en ökning med tre procent jämfört med samma månad föregående år.

– Under september månad ser vi att den nyöppnade linjen mellan Bromma Stockholm och Östersund samt det utökade utbudet till Malmö, Göteborg och Umeå bidrog till den största resenärsökningen på flygplatsen under september. Det utrikesresemålet som ökade mest under denna månad var Tallinn, säger Olle Sundin, flygplatschef Bromma Stockholm Airport.

Under september var antalet landningar i linjefart vid Bromma Stockholm Airport cirka 2 200, vilket är sex procent färre än under samma månad 2012. Antalet inrikesresenärer har ökat med fem procent, till cirka 199 000 och antalet utrikesresenärer är cirka 24 000, en minskning med 14 procent.

Källa: Swedavia

Annonser

One comment

  1. F

    Swedavias framfart på Bromma kan få en att häpna. Det man vill göra är att i princip bygga Arlandas fjärde bana på Bromma och sedan göra denna exklusiv endast för Malmö Aviation/Sverigeflyg (numera samma koncern) och affärsjetplan. Stockholms flygklubb har man slängt ut, den har varit verksam på platsen sedan invigningen 1936! Det finns plats för klubben på Bromma även fortsättningsvis, men av någon outgrundlig anledning så blir man inte erbjuden denna. Skrev så här i ett inlägg i fredags:

    ”Det som nu har hänt är enbart tragiskt, och det för hela flyg-Sverige. Inser man inte ”rotflygets” betydelse förstår man inte hur Flygsfären i sin helhet är uppbyggd, hur allt fungerar, hur det hänger ihop – Swedavia slaktar alltså svenskt flyg underifrån. I detta fallet är det inte mycket de behöver bjuda till.

    Jag undrar vad det statliga bolagets styrelseledamöter skulle svara om man frågar varför Bertil Hult får vara kvar på Bromma med sina bizjets men inte Stockholms flygklubb? Vänta nu; Anders Ehrling sitter ju med i styrelsen – han ska ju bli ny koncernchef hos Braathens/Malmö Aviation/Sverigeflyg. Man kan ju undra hur länge det egentligen har varit klart mellan honom och Braathens? Det här känns nog allt som en smula konstigt…eller till och med jättekonstigt. Det börjar lukta kartellbildning bakom Swedavias ”affärshemligheter” som inte blir offentliggjorda”

    Läs mer http://lae.blogg.se/category/battle-of-bromma.html

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s