Godståg i allvarlig urspårning – Kaos i tågtrafiken hela dagen

131112_tågurspårning_södra_station

SÖDERMALM. Ett godståg spårade ur vid 06.30-tiden i morse i en tunnel mellan Stockholms Södra och Stockholms central. Tåget körde sönder flera stålpelare i tunneln och men befarade initialt att ras kunde ske. Ingen person skadades, men det har under hela dagen varit kaos i tågtrafiken.

Det var vid 06.30-tiden som räddningstjänst och polis larmades till spårområdet mellan Stockholm Södra och Stockholms central där ett godståg spårat ur. Olyckan skedde i en bit in i en tunnel och vid urspårningen körde loket sönder flera stålpelare i tunneln. Initialt befarade man att delar av tunneln kunde rasa in, men denna fara kunde man blåsa av under morgonen.

Ingen person kom till skada vid olyckan. Vid 08.15 avslutade räddningstjänsten sitt arbete på plats, uppger Stockholmspolisen på sin hemsida. All tågtrafik som passerar Stockholms central påverkades av olyckan. Under dagen har tåg söderut vänt vid Älvsjö och senare under dagen vid Årstaberg. Tåg norrifrån har vänt vid Stockholms central. Stoppet medför inställda avgångar och förlängda restider. En preliminär prognos är ställd till 19.00, då man beräknar att kunna återuppta en viss tågtrafik, men fortsatta stora störningar är att vänta, uppger Trafikverket.

SJs fjärrtåg är inställda mellan Stockholm-Flemingsberg-Södertälje Syd. Resenärerna hänvisas till SLs trafik. Vissa tåg leds om via en annan väg och vissa avgångar ställs in helt, uppger SJ på sin hemsida. SL uppger att urspårningen medför oregelbunden och reducerad trafik på samtliga pendeltågslinjer.

131112_tågurspårning_södra_station

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s