Bygglov för 487 nya lägenheter i Solna

SOLNA. Solna stad har vid ett möte i stadsbyggnadsnämnden, beviljat bygglov till 487 nya lägenheter, i tre olika stadsdelar. Det blir många ettor och tvåor men också populära stadsradhus.

Stadsbyggnadsnämnden beslutade vid sitt senaste sammanträde den 13 november om bygglov till 487 nya lägenheter i tre olika stadsdelar i Solna. Varje enskilt projekt är inte så stort men att Solna beviljar bygglov för så många bostäder vid ett tillfälle är stort. Det är mer än vad de flesta av länets kommuner bygger på ett år, skriver Solna stad i ett pressmeddelande.

De nya byggena kommer innehålla allt ifrån små lägenheter till populära stadsradhus. De nya byggnationerna är fördelade på fyra områden i Solna, två av dessa i Järvastaden, ett i Ulriksdal och ett i Huvudsta.

– Solna är en av de kommuner i Stockholms län som tar ett stort ansvar för att det byggs nya bostäder. Det som känns särskilt bra är att i de här projekten är det blir väldigt många små lägenheter – ettor och tvåor – vilket är ovanligt. Den finns en stor efterfrågan på små lägenheter. Detta är ett tydligt trendbrott, säger stadsbyggnadskommunalrådet Anders Ekegren, i ett pressmeddelande.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s