Explosion i Arrheniuslaboratoriet på Stockholms universitet

131129_explosion_stockholms_universitet

STOCKHOLM. Strax innan midnatt fick polis och räddningstjänst larm om en explosion i det stora Arrheniuslaboratoriet på Stockholms universitet. En brand utbröt också, men ingen person ska ha skadats.

Larmet om explosionen på Arrheniuslaboratoriet, som är beläget på Svante Arrhenius väg vid Stockholms universitet, kom strax innan midnatt. Räddningstjänst från tre stationer och polis larmades till platsen. Efter explosionen, som skedde i ett mikrobiologiskt laboratorium, rapporterar lokaltidningen Mitt i, utbröt en brand, som snabbt kunde släckas. Vad som orsakat explosionen är i skrivandets stund oklart. Vid 01.30 lämnade räddningstjänsten platsen och polisen tog över arbetet. Det är oklart om det finns någon brottsmisstanke. Ingen person ska ha kommit till skada vid händelsen.

Stockholms universitet uppger på sin hemsida att skadorna är begränsade till laboratoriet där branden uppstod samt ett närliggande kontor. Just nu pågår saneringsarbete. Orsaken till explosionen är oklar och polisens tekniker skickades till platsen för att utreda.

131129_explosion_stockholms_universitet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s