Ny app ska underlätta för Stockholmarna att parkera

Foto: SpaksMedia

Foto: SpaksMedia

Idag lanserades den nya parkeringsappen ”Betala P”, där stockholmare på ett snabbt och effektivt sätt kan betala för sin parkering på gatumarken inom Stockholms stad.

Med hjälp av appen ska det gå snabbt och effektivt att betala parkering inom Stockholms stad. Inga ytterligare avgifter tillkommer och parkeringstaxan är densamma som i en parkeringsautomat. En stor fördel är att bilisterna bara betalar för den tid de faktiskt står parkerade.

I ett pressmeddelande uppger Moderaterna i Stockholms stad att den nya appen gör det möjligt att bara betala för den tid man faktiskt står parkerad.

Appen är en av flera alternativa betaltjänster som tas fram. Det ska även gå att betala sin parkering via telefonsamtal och på Internet. Effektiva betalningssätt gör att staden på lång sikt kan avveckla parkeringsautomaterna.

–  Det ska vara enkelt att göra rätt i Stockholm, vilket nu möjliggörs med ny teknik. Parkeringsautomaterna är dyra i drift och en långsiktig avveckling innebär att pengarna kan läggas på en mer attraktiv stadsmiljö för stockholmarna, säger Ulla Hamilton (M), trafikborgarråd i Stockholms stad, i ett pressmeddelande.

Annonser

One comment

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s