Nya konstgräsplaner planeras i Stockholmsområdet

Arkivfoto: SpaksMedia

Arkivfoto: SpaksMedia

Under kommande år påbörjas arbetet med två nya konstgräsplaner i Stockholmsområdet. En på Sturebyskolans bollplan och en på Aspuddens IP.
– I en tid när Stockholm växer, ökar efterfrågan på konstgräsplaner. Upprustningen av Sturebyskolans bollplan är viktig för att fler barn och unga ska få goda idrottsmöjligheter, säger idrottsborgarrådet Regina Kevius (M), i ett pressmeddelande.

De nya konstgräsplanerna ska ersätta grusplanen på Sturebyskolans bollplan och den nuvarande naturgräsplanen på Aspuddens IP. De nya fotbollsplanerna beräknas stå klara till sommaren 2014 respektive sensommaren 2014.
– Fotboll är den populäraste idrotten bland såväl killar som tjejer. Genom den nya konstgräsplanen på Sturebyskolans bollplan ökar antalet timmar på konstgräs i Söderort med 2000 timmar per år, säger idrottsborgarrådet Regina Kevius (M), i ett pressmeddelande.

Ett motiv till investeringen av den nya planen på Sturebyskolans bollplan uppges vara att kompensera för den kommande bostadsexploateringen av bollplanen vid Bandhagens skola. Vid Aspuddens IP planeras även ny planbelysning, ett nytt stängsel samt nya friidrittsytor för skolidrott, uppger Moderaterna i Stockholm stad.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s