Snöoväder väntas dra in över Stockholmsområdet

snökaos_arkiv

Arkivfoto: SpaksMedia

STOCKHOLM. Till helgen väntas kraftigt snöfall i Stockholmsområdet. På sina håll kan det komma upp till 30cm snö. SMHI har utfärdat en klass 1-varning för Stockholms län, utom Roslagskusten. För Roslagskusten är en klass 2-varning utfärdad. Sl varnar för att störningar kan förekomma vid svåra förhållanden.

Under fredagen och till helgen väntas kraftigt snöfall att dra in över Stockholmsområdet. För närvarande har SMHI utfärdat en klass 1-varning för hela Stockholms län, utom Roslagskusten, där en klass 2-varning har utfärdats.

Klass 1-varningen lyder för närvarande som följande: Natt mot fredag övergår regn i snöfall, fram till fredag kväll kan det komma mellan 5 och 10 cm. Detta i kombination med frisk nordlig eller nordvästlig vind som orsakar drivbildning.

Klass 2-varningen lyder för närvarande som följande: Från fredag middag snöfall som fram till lördag morgon kan ge 15-30 cm snö med frisk -hård nordlig vind och därmed risk för drivbildning.

Klass 2-varning innebär att en väderutveckling väntas som kan innebära fara för allmänheten, stora materiella skador och stora störningar i viktiga samhällsfunktioner. SMHI uppger på sin hemsida att allmänheten uppmanas att följa upp ny information på Internet, radio eller TV.

Det kan falla upp till 30cm snö på Roslagskusten fram till natten mot lördag. För övriga Stockholms län beräknas det falla 5-10cm snö fram till fredag kväll. Storstockholms lokaltrafik (SL) uppger att den här typen av oväder kan innebära risk för trafikstörningar. Samtidigt uppger man i ett pressmeddelande att såväl SL som de olika trafikentreprenörerna är förberedda och har en god beredskap. SL uppmanar sina resenärer att följa väderutvecklingen och att vara förberedda på störningar, vid svåra förhållanden. SL:s resegaranti gäller som vanligt.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s