Första regionaltågen stannar i Barkarby på söndag

Barkarby station - illustration - Trafikverket

Såhär kommer nya Stockholm Väst att se ut, sett från söder mot norr. Illustration: Trafikverket

BARKARBY. På söndag är det dags för det första regionaltåget att stanna på Barkarby station. Det är Tågkompaniet som startat en linje mellan Stockholm och Ludvika. Inom några år kommer även nya knytpunkten Stockholm Väst stå klar.

Om några år kommer Barkarby station ha förvandlats till Stockholm Väst, en knytpunkt för regionaltåg, pendeltåg och buss. I framtiden ska även tunnelbanan stanna i Barkarby. Men redan på söndag är det alltså dags för det första regionaltåget att stanna på Barkarby station. Det är tåg på den nya sträckan Stockholm-Ludvika, som körs av Tågkompaniet. Tåg på den nya sträckningen kommer att ha uppehåll i bland annat Fagersta, Västerås, Barkarby och Enköping.

Just nu växer också den nya stadsdelen Barkarbystaden fram på det gamla flygfältet. Det kommer att byggas minst 5000 bostäder och 6000 arbetsplatser.

– Det är väldigt kul att utvecklingen av Barkarby till station Stockholm Väst nu börjar ske. Barkarby håller på att bli en ny superpunkt med regionaltåg, pendeltåg, tunnelbana samt lokal- och regionalbussar. Inom några år har Barkarby norra Stockholms mest attraktiva läge, säger Cecilia Löfgreen, kommunstyrelsens ordförande i Järfälla kommun, i ett pressmeddelande.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s