Bring Citymail startar distributionsföretag med DN och SvD

Arkivfoto: SpaksMedia

Arkivfoto: SpaksMedia


STOCKHOLM.
 Bring Citymail, Dagens Nyheter och Svenska Dagbladet startar ett gemensamt företag för distribution i Storstockholmsområdet. Detta innebär i praktiken att Dagens Nyheter och Svenska Dagbladets samägda distributör, Pressens morgontjänst, sammanslås med Bring Citymails distribution av brev, varubrev och posttidningar i Stockholmsområdet.

Pressens morgontjänst, som samägs av Dagens Nyheter och Svenska Dagbladet kommer slås samman med Bring Citymails distribution av brev, varubrev och posttidningar i Stockholmsområdet. Det nya företaget kommer att heta Bring Citymail Stockholm och ledas av Patrik Östberg, vd Bring Citymail. Bring Citymails verksamhet i övriga Sverige kommer att bedrivas som tidigare.

— Genom sammanslagningen stärker vi vår konkurrenskraft som distributör till privatpersoner och företag i Stockholmsregionen. Tillsammans kommer vi att dra nytta av kraften i att distribuera såväl tidningar och post. Nu finns möjligheten att utveckla nya tjänster och koncept för exempelvis distributionen av e-handelns produkter förutom att utnyttja de synergier vi ser kring fordon och lokaler, säger Patrik Östberg, vd för Bring Citymail och för det nybildade distributionsföretaget, i ett pressmeddelande.

Pressens Morgontjänsts uppdragsgivare Dagens Nyheter och Svenska Dagbladet kommenterar samgåendet i ett gemensamt uttalande:

– Tillsammans med en kompetent partner utvecklar och effektiviserar vi nu distributionen av våra tidningar, säger Gunilla Herlitz, vd Dagens Nyheter, och Gunilla Asker, vd Svenska Dagbladet.

Posten Norge och Brings koncernchef, Dag Mejdell, ser den nya sammanslagningen som strategisk och något som leder till en stark bas.

– Samgåendet är strategiskt rätt för oss, det ger en stark bas i en av Nordens viktigaste och snabbast växande regioner, säger Dag Mejdell, koncernchef Posten Norge och Bring, i ett pressmeddelande.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s