Nyhetssammanfattning julhelgen:

Här sammanfattar vi ett urval julhelgens händelser i kronologisk ordning (fallande ordning baserat på tiden larmet inkom).

ANNANDAG JUL

00.40 RUNÖ: Bilbrand på Slussbrovägen. Räddningstjänst larmas till platsen. Brandens omfattning är oklar. Inga kända personskador. Efter tips har det framkommit att det skett flera bilbränder på Slussbrovägen natten mot annandag jul.

03.13 MÄRSTA: Räddningstjänsten får larm om att en person går på spåret vid Märsta station. Polisen tar omhand om personen, uppger Räddningscentralen i Stockholm län på sin hemsida.

04.00 UPPLANDS VÄSBY: Räddningstjänsten larmas till en singelolycka på E4 i höjd med Upplands Väsby. Olyckan inträffade under rondellen vid Glädjens trafikplats. Okänt om någon person skadats. Räddningscentralen i Stockholms län uppger att räddningstjänsten återkallas då polis kom till platsen först.

07.42 SKÖNDAL: Polis larmas till Bagarfruvägen i Sköndal då en ung kille ser en krockad personbil stå och varva motorn. Föraren verkade berusad och skällde ut anmälaren då denne närmade sig. Därefter körde han iväg, uppger polisen på sin hemsida. Polisen lyckas sedan få stopp på bilen och föraren får följa med till polisstationen, misstänkt för rattfylleri.

08.15 NORRTÄLE: Räddningstjänst, polis och ambulans larmas till en singelolycka. Olyckan inträffade i norrgående körriktning, men vid olyckan voltade personbilen över i södergående körriktning. Två personer skadades och fick föras till sjukhus med ambulans respektive ambulanshelikopter, uppger polisen på sin hemsida.

09.30 SIGTUNA: Räddningsstyrkor larmas till Almungevägen där en personbil kört i diket. Oklara personskador.

09.54 VALLENTUNA: Polis larmas till länsväg 280 i höjd med trafikplats Söderhall där en personbil fått sladd och ställt sig på tvären över vägbanan. Ingen person skadades, uppger polisen.

10.20 SIGTUNA: Räddningsstyrkor larmas till Fraktvägen i närheten av Arlanda där en budbil åkt av vägen. Vid olyckan spreds gods ut över vägbanan. Ingen person skadades.

12.15 VAXHOLM: En singelolycka har inträffat på Ellboda Backe, där en personbil hamnat upp och ned i ett avvattningsdike. Räddningstjänst är på väg fram.

14.43 KISTA: En person får sin vindruta insparkad av en okänd person. Skadegörelsen sker på Langelandsgatan i Kista. Polis kallas till platsen. Polisen uppger på sin hemsida att detta skett helt oprovocerat och att förövaren lämnade platsen i en annan bil.

14.58 HUDDINGE: Polis kallas till Ågesta friluftsområde efter uppgifter om att en vajer spänts över en gångstig där det även passerar ryttare och cyklister. Enligt uppgifter ska vajern sitta i ”halshöjd”, uppger polisen på sin hemsida. En patrull åker till platsen för att förhindra att någon person kommer till skada.

16.20 UPPLANDS BRO: Räddningstjänsten kallas till en singelolycka i korsningen Enköpingsvägen/Sollidsvägen. Oklara personskador i skrivandets stund.

15.40 CITY: Räddningstjänst och polis larmas till restaurangen på Scandic Grand Central efter kraftig rökutveckling. Det visade sig att det brunnit på ett stekbord och att personalen försökt släcka branden med vatten, uppger polisen på sin hemsida.

16.19 HANINGE: Räddningstjänst och polis larmas till Åvägen i Haninge efter ett larm om att ett gästhus på en tomt brann kraftigt. Polisen uppger på sin hemsida att det förelåg spridningsrisk till ett intilliggande garage. Det finns inga uppgifter om några personskador.

16.24 HANINGE: Polis larmas till en gymnasieskola på Dalarövägen efter att en person ringt och påtalat att ett 10-tal ungdomar krossat flera rutor på skolan. Ungdomarna lämnar springandes medan polisen åker mot platsen, uppger polisen på sin hemsida.

16.32 SOLNA: Polis larmas till Essingeleden där en person är ute och vandrar i södergående körriktning i höjd med Stadshagen. Polisen försökte lokalisera personen så att denne inte skulle bli påkörd.

17.00 JAKOBSBERG: Efter ett larm om stickande lukt i ett trapphus åker räddningstjänst och polis till Sturevägen i Jakobsberg. Vid framkomst känner man ingen lukt varpå samtliga enheter lämnar, uppger polisen.

Foto: Läsarbild

Foto: Läsarbild

17.35 BREDÄNG: Räddningstjänsten larmas till Odd Fellowvägen efter ett larm om en tjutande brandvarnare i ett flerfamiljshus. Rök ska även vara synlig, men det är ingen som öppnar dörren till aktuell bostad.
17.38 TÄBY: Räddningsstyrkor larmas till Löttingetunneln där en personbil kört in i en belysningsstolpe. Polisen uppger på sin hemsida att två personer fick föras till sjukhus med nacksmärtor.
18.26 SPÅNGA: Polis larmas till Spånga station där en person blivit hotad, slagen och bestulen på sin mobiltelefon och en Canada Goose-jacka. Två gärningsmän utförde gärningen.
18.30 ÖSTERÅKER: Räddningstjänsten larmas till Vaxholmsvägen, väg 274, efter att en större björk fallit över vägen i höjd med Säbyviken.
21.35 ÖSTERÅKER: Räddningstjänsten larmas till väg 984 där en singelolycka inträffat i höjd med sjön Largen. Vid olyckan voltade personbilen. Enligt uppgifter ska en person ha färdats i bilen. Det är oklart om denne skadats.
22.30 JAKOBSBERG: Larm om brand i flerfamiljshus på Birgittavägen i Jakobsberg. Oklart om någon person skadats.
Foto: Lars Jonsson / Fotolinsen.com

Foto: Lars Jonsson / Fotolinsen.com

22.45 JAKOBSBERG: En bilbrand utbryter på en infartsparkering på Ynlingavägen. Räddningstjänst larmas till platsen. Minst en bil totalförstörd i branden.
Foto: Lars Jonsson / Fotolinsen.com

Foto: Lars Jonsson / Fotolinsen.com

23.10 JAKOBSBERG: Räddningstjänsten larmas åter till Birgittavägen efter larm om brand. Räddningstjänsten åker fram och kontrollerar en sopsuganläggning.

 

 

JULDAGEN

05.00 HUDDINGE: Räddningstjänsten larmas till Tjäderstigen i Huddinge där en mindre markbrand utbrutit.

12.30 VAXHOLM: Räddningstjänsten larmas tillsammans med dykare till Karlsuddsviken i Bogesund efter ett larm om ett befarat drunkningstillbud.

14.05 HÖGDALEN: Räddningstjänst och polis larmas till Nåttarövägen i Högdalen efter ett larm om en brand i ett radhus. Polisen uppger på sin hemsida att det troligen rörde sig om ett elfel inne i en vägg och att det alltså inte handlade om en utvecklad brand. Väggen bröts upp för att kontrollera att ingen brand utbrutit.

21.03 KISTA: Polisen larmas till Ärvingevägen i Kista där en butik utsatts för ett rånförsök. Tre maskerade personer utförde rånet. Dessa var beväpnade med kniv. Gärningsmännen avbröt dock rånförsöket då anmälaren tog fram en burk med spray, skriver polisen på sin hemsida. Förövarna sprang ut till en väntande bil.

21.37 CITY: Polisen inleder ett förföljande på en personbil på Sveavägen. Fordonsföraren försökte undkomma en polispatrull, men på Starrängsringen tryckte polisen till fordonet och fick därmed stopp på det, uppger polisen på sin hemsida. Föraren misstänks för rattfylleri och grov vårdslöshet i trafik. Inga personskador.

22.00 HANINGE: Larm om lägenhetsbrand på Södra Jordbrovägen i Haninge. Polis och räddningstjänst larmas till platsen.

23.06 HANINGE: Bilbrand på Hallstens väg. Branden koncentrerad till kupén uppger Räddningscentralen i Stockholms län på sin hemsida.

23.21 SÖDERTÄLJE: Röklukt i trapphus. Vid framkomst visade det sig vara en torrkokning. Räddningscentralen i Stockholm län uppger att räddningstjänsten ventilerade. Inga kända personskador.

JULAFTON

00.45 BANDHAGEN: Polis larmas till Bandhagsplan 5a efter att en hund blivit påkörd av ett tunneltåg. Hunden avled vid olyckan. Polis transporterade hunden till Bagarmossens djursjukhus. Ingen markering som leder till någon ägare har hittats.

00.42 SIGTUNA: Räddningstjänsten larmas till Nymärsta kulle efter ett larm om en brand i byggnad. Oklart vad som inträffat. Oklara personskador.

03.50 JÄRFÄLLA: Lägenhetsbrand på Birgittavägen i Jakobsberg. En kvinna fick föras till sjukhus med ambulanshelikopter. Allvarliga personskador.

04.11 JÄRFÄLLA: Hinder på vägen i korsningen Byleden/Skälbyvägen. Räddningstjänst kallas till platsen.

08.24: SÖDERMALM: Räddningstjänst och polis larmas till Swedenborgsgatan på Södermalm efter larm om röklukt i ett flerfamiljshus. Ingen brand påträffad.

11.04 SÖDERMALM: Polis och ambulans larmas till Skanstulls tunnelbanestation efter att en person blivit knivskuren ombord på ett tunneltåg. Gärningsmannen kvarhölls av privatpersoner. Den skadade var vid medvetande och fördes till sjukhus. Polisen har beslagtagit en kniv.

12.20 NORRTÄLJE: I Malsta utrbyter en kraftig brand i en villa. Enligt uppgifter syntes mörk rök från villan. Räddningstjänst från fyra stationer och ledningsenheter samt ambulanser kallades till platsen. Inga personskador.

13.04 HUDDINGE: Räddningstjänst och polis larmas till Skolvägen i Fullersta efter ett larm om en brand i en villa. Visade sig vara rökutveckling från ett vägguttag uppger polisen på sin hemsida. Inga öppna lågor. Inga kända personskador.

15.00 MÄRSTA: Räddningstjänsten kallas till Södergatan i Märsta efter ett larm om en brand i ett flerfamiljshus. Enligt Räddningscentralen i Stockholms län rörde det sig om en grill som avspeglat sig i ett fönster. Ingen brand.

15.20 NACKA: Räddningsstyrkor larmas till Djurgårdsvägen i Stäket efter ett larm om en båtolycka. Fritidsbåt upp och ned i vattnet. Oklart om någon person befunnit sig i båten.

16.50 ÖSTERÅKER: Containerbrand i korsningen Brovallsvägen/Björkvägen i Rydbo. Räddningstjänsten larmades till platsen.

17.50 MÄRSTA: Larm om lägenhetsbrand på Södergatan i Märsta. Räddningstjänst från två stationer åker mot platsen. Oklara personskador.

19.00 JÄRFÄLLA: Singelolycka på Norrviksvägen i Barkarby. Räddningstjänsten kallas till platsen. Oklara personskador.

20.15 VIKSJÖ: Polis och ambulans larmas till Viksjöplan och busshållplatsen Viksjö centrum. En blodig person tas omhand av ambulanspersonal. Sannolikt misshandel alternativt grov misshandel, dock ej bekräftat av polis. Flera polispatruller i området.

20131224-203637.jpg

23.00 ÖSTERÅKER: Räddningstjänsten larmas till Ekbacksvägen efter ett larm om en soteld. Inga kända personskador i skrivandets stund.

23.10 STAVSNÄS: Räddningstjänsten larmas till Skolvägen i Stavsnäs där en brand utbrutit i ett utedass. Dasset ska stå i närheten av ett boningshus. Det är oklart om det föreligger någon spridningsrisk. Inga kända personskador i nuläget.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s