NYHETSDYGNET: Nyårsafton och nyårsdagen

Här sammanfattar vi kort nyårshelgens händelser, som kommit till vår kännedom.

NYÅRSDAGEN

00.18 FRUÄNGEN: Rökfyllt trapphus på Vantörsvägen i Fruängen efter en brand som härjar utomhus.

00.20 UPPLANDS VÄSBY: Polis, ambulans samt akutbil åker till Ardennergatan i Upplands-Väsby efter uppgifter om att en person fått en raket i ansiktet.

00.50 BOTKYRKA: Brand i byggnad på Lagman Lekares Väg i Botkyrka.

00.50 UPPLANDS VÄSBY: Brand i papperskorg vid Infra city. Räddningstjänsten åker till platsen.

00.55 JÄRFÄLLA: Brand i soptunna på Tröskvägen. Räddningstjänst kallas till platsen.

01.00 ÖSTERÅKER: Räddningstjänsten åker till Hantverksvägen där en containerbrand utbrutit.

01.14 FRÖSUNDA: Larm om brand i flerfamiljshus på Gustav Iii:s Boulevard i Frösunda. Räddningstjänst larmas till platsen.

01.20 HUDDINGE: Bråk i Huddinge centrum. Fyra målsägande ger sig till känna. Ingen allvarligt skadad. Två personer greps och hämtade till förhör.

01.53 ÖSTERÅKER: Garagebrand på Fritz Janssons Väg i Skärgårdsstad. Spridningsrisk föreligger då garaget är ihopbyggt med en villa. En person har andats in rök då denne försökt släcka branden.

02.20 HUDDINGE: En trafikolycka inträffar i korsningen Bäckgårdsvägen/Vårby Allé. Oklart om någon person skadats.

03.24 JAKOBSBERG: Bråk ombord på buss på Däckelvägen. En person skadad. Polis larmades till platsen.

03.50 SÖDERMALM: Larm om containerbrand på Åsögatan. Räddningstjänst kallas till platsen.

04.30 SKÄLBY: Räddningstjänst från Järfälla, Sollentuna och Vällingby larmas till Spjutvägen efter ett larm om kraftig röklukt i en industrifastighet. Polisen skriver på sin hemsida att det verkar ha brunnit i en container.

 

NYÅRSAFTON

00.38 TYRESÖ: Bilbrand i Tyresö centrum. Räddningstjänst larmas till platsen.

01.59 TYRESÖ: Trafikolycka i korsningen Tyresövägen/Töresjövägen. En person förs till sjukhus.

03.40 FARSTA: Räddningstjänsten larmas till Havsörnsvägen i Fagersjö efter ett larm om rökutveckling i ett flerfamiljshus. Räddningstjänst från två stationer och flera ambulanser samt ambulanshelikopter larmas till platsen. Storstockholms brandförsvar uppger på Twitter att det brunnit i ett förråd i ett källarutrymme. Inga personskador.

04.00 RINKEBY: Bilbrand på Vimmerbyplan. Räddningstjänst kallas till platsen.

07.10 HANINGE: Containerbrand på Tyrestavägen i Vendelsömalm.

08.55 BOTKYRKA: Polisen larmas till Notariebacken i Alby där ett vittne sett tre ungdomar bryta sig in i en bil och köra iväg.

09.18 TENSTA: Polisen larmas till Skäftingebacken i Tensta där en kvinna blivit rånad. Förövaren slet till sig kvinnans väska och lämnade platsen. Kvinnan fick vid rånet ont i huvudet och fick åka med polisen till sjukhus.

12.59 HANINGE: Polis och räddningstjänst åker till Albatrossvägen i Vendelsömalm efter ett larm om en brand på en balkong. Räddningscentralen Stockholms län uppger att branden var släckt vid deras framkomst. Ingen person skadades.

13.36 HUDDINGE: Mindre markbrand på Norstugan i Ågesta. Branden kunde snabbt släckas av tillkallad räddningstjänst.

14.27 BOTKYRKA: Polis larmas till Tomtebergavägen i Norsborg efter ett larm om att tre män var i färd med att bryta sig in i en lägenhet. Männen springer från platsen innan polis hinner fram. Polisen söker efter männen med helikopter och hundpatrull. Polisen uppger på sin hemsida att ett fordon som sätts i samband med inbrottsförsöket anträffades tomt vid 14.40.

15.07 SPÅNGA: Polisen får larm om att en man rånats på sin mobiltelefon av två gärningspersoner. Förövarna hotade mannen genom att säga att de hade pistol och kniv. De två förövarna sprang in i ett bostadsområde efter rånet.

15.17 SKÄRHOLMEN: En brand utbryter ombord på en buss vid Skärholmens bussterminal. Räddningstjänst och polis åker till platsen. Vid 15.27 meddelade man att branden var släckt.

15.40 SÖDERMALM: Larm inkommer om en lägenhetsbrand på Brännkyrkagatan. Räddningstjänst larmas till platsen. Polisen uppger på sin hemsida att det handlade om en mindre brand. En person förd till sjukhus med rökskador.

16.00 TENSTA: Larm om en containerbrand på Tensta Allé. Räddningstjänsten åker till platsen.

16.11 ÖSTBERGA/ARLANDA: En taxiförare uppger att hans taxibil stulits på Brunnbyvägen när denne stannat utanför ett hotell för att släppa av en kvinna. När föraren steg ur bilen tillgrep passageraren bilen, uppger polisen på sin hemsida. Med hjälp av taxibilens GPS lyckades man spåra bilen E4:an. Strax norr om Arlanda stoppades fordonet och föraren greps.

16.27 STAVSNÄS: Flera polispatruller larmas till Stavsnäs där en närbutik utsatts för ett rån av en maskerad man. Gärningsmannen var beväpnad med ett pistolliknande föremål och tilltvingade sig kontanter, rapporterar polisen på sin hemsida. Mannen försvann sedan i okänd riktning. Ingen skadades fysiskt vid rånet.

22.00 UPPLANDS VÄSBY: Räddningsstyrkor larmas till E4 där en singelolycka inträffat i södergående körriktning. Det är oklart om någon person skadats.

22.30 MÄRSTA: Rökutveckling i trapphus på Dalgatan i Märsta. Räddningstjänst åker till platsen.

23.00 FARSTA: Befarad brand i publik lokal på Farstavägen. Räddningstjänst larmades till platsen.

23.25 SKÄLBY: Räddningstjänsten larmas till en bilbrand på Järfällavägen i Barkarby.

23.30 TULLINGE: Larm om brand i Rikstens Säteri i Tullinge.

23.55 UPPLANDS VÄSBY: Larm om brand på balkong på Hagängsvägen i Upplands Väsby. Räddningstjänst kallades till platsen.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s