Flygbussarna startar en ny linje från Liljeholmen till Arlanda

Foto: Flygbussarna

Foto: Flygbussarna


Den 1 mars startar Flygbussarna en ny busslinje till Arlanda. Linjen utgår från Liljeholmen och stannar på Södermalm, Kungsholmen, i Vasastan och vid Karolinska sjukhuset. Satsningen är den största på kommersiell busstrafik sedan avregleringen 2012.

– Nu kan vi erbjuda fler stockholmare möjligheten att resa kollektivt från sitt hem direkt till Arlanda utan tidskrävande byten. Det här är den största satsning som Flygbussarna har gjort på över tio år, säger John Strand, vd på Flygbussarna i ett pressmeddelande.

Den nya linjen kommer att erbjuda avgångar var tjugonde minut under större delen av dygnet. Linjesträckningen går från Liljeholmen över Hornstull på Södermalm via Västerbron till Kungsholmen och vidare över Vasastan till Karolinska sjukhuset. Därefter går bussen direkt ut till Arlanda utan stopp längs motorvägen. Restiden från Liljeholmen till Arlanda är cirka 50 minuter och från Vasastan cirka 30 minuter.

Marknaden för den här typen av kollektivtrafik avreglerades i januari 2012 och Flygbussarnas nya Arlandalinje är den största satsning på busstrafik som någon kommersiell aktör har gjort sedan dess.

Kjell-Åke Westin, flygplatsdirektör på Stockholm Arlanda Airport, ser positivt på den nya satsningen.

– Stockholm Arlanda Airport arbetar aktivt med att minska flygplatsens samlade klimatpåverkan. I det arbetet spelar nya och attraktiva möjligheter att resa kollektivt en mycket viktig roll. Idag reser 52 procent av Arlandas resenärer kollektivt till och från flygplatsen, vilket är en ökning med nästan fyra procentenheter, jämfört med tredje kvartalet 2012, säger Kjell-Åke Westin, i ett pressmeddelande.

Flygbussarna bedriver i dag trafik från Cityterminalen till Arlanda med avgångar upp till var tionde minut. Biljettpriset på den nya linjen kommer att ligga på samma nivå som Flygbussarnas befintliga linje Cityterminalen–Arlanda. Biljetterna är öppna och giltiga på valfri avgång i tre månader precis som på övriga Flygbusslinjer. Den nya linjen kommer att starta den 1 mars och biljetter börjar säljas på Flygbussarnas webbplats den 1 februari.

Hållplatser på linjen Liljeholmen–Arlanda:

  • Liljeholmen
  • Hornstull
  • Västerbroplan
  • Fridhemsplan
  • Torsplan
  • Karolinska institutet
  • Karolinska sjukhuset
  • Arlanda Airport
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s