Elever på Tibble gymnasium gör teater om att våga gå emot normen

KULTUR. Att våga gå emot normen. Ett högaktuellt tema, som Tibble Gymnasiums första teaterelever har valt för sin slutproduktion Mösexan. Premiär på Tibble teater den 16 januari.

De var först in på Tibbles Estetiska program med teaterinriktning, och de är först ut i vår. Mösexan är teaterelevernas slutproduktion. Ett arbete som har pågått hela höstterminen 2013.

– Estetiska programmet har funnits på Tibble gymnasium sedan 1993 med inriktningarna Musik, Bild och Musikal, men sedan 2011 erbjuds även inriktningarna Dans och Teater. Det är alltså den första teaterklassen som går ut till våren och det här är deras första fullskaliga teaterproduktion, säger Mikael Littwold, ansvarig för Estetiska programmet på Tibble gymnasium, i ett pressmeddelande.

Pjäsen, som är skriven av den brittiske dramatikern Willy Russell, handlar om att vara ung och att förhålla sig till normer, status och samhällets invanda strukturer. Alla roller spelas av elever i klassen. Stockholms Stadsteaters Leo Thörn står för mask och kostym och teaterpedagogen Anna Johansson för regin.

– Man känner igen sig i pjäsen, vare sig man vill eller inte. Det är en oerhört komisk dialog men allt som oftast fastnar skrattet i halsen när man inser att man gått i fällan för fördomsfulla eller ibland sexistiska kommentarer, säger Anna Johansson, i ett pressmeddelande från Tibble gymnasium.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s