Åtta familjer hemlösa efter storbrand i Brunna

Detta bildspel kräver JavaScript.


KUNGSÄNGEN. Vid 01.44 inatt inkom ett larm om en brand i ett radhus på Fajansstigen i Brunna och räddningstjänst från Järfälla och Bro ryckte ut. Brandförloppet var våldsamt och radhuslängan gick inte att rädda. Åtta familjer, 16 vuxna och 15 barn, är nu hemlösa.

Larmet inkom vid 01.44 och räddningstjänst från Järfälla och Bro rycker ut. Under framkörningen fick styrkorna veta att branden spridit sig från lägenheten där den startade. Innan styrkorna kom fram brann det i fyra av lägenheterna i radhuslängan. Vid framkomsten lyckas man med att komma åt branden från två håll.
– Ett stort problem med radhusområden är att det är trångt och det är lätt att en brandbil korkar igen resten av insatsen, men vi tog varsin väg. Bro brandstation åkte in Artistvägen och Järfälla brandstation åkte in via Konstvägen, säger David Kullander, styrkeledare vid Brandkåren Attunda.

När brandstyrkorna anlände var det rökfyllt i alla lägenheter utom en och räddningspersonalen riktade in sig på evakuering. Ganska snabbt kunde man bekräfta att samtliga personer är ute från sina bostäder. Det är åtta familjer med sammanlagt 31 personer som evakuerats. 16 vuxna och 15 barn är drabbade.

– Det är en oerhört tragisk händelse, men med det här förloppet hade det kunna se betydligt värre ut. Det har brunnit ner åtta bostäder, men vi har räddat tre radhuslängor och ingen person har skadat sig, säger David Kullander.

Polisen hade en stor insats igång under natten med bland annat yttre kommissarien på plats. Polisen misstänker allmänfarlig vårdslöshet och man beslutade under natten att inleda en förundersökning. Platsen är avspärrad tillsvidare och en teknisk undersökning kommer genomföras så fort brandplatsen har kylts ned.

– Vi är oerhört lättade att , i ett sådant trångbott område och med så många skrivna på adressen, ingen kom till skada, säger Björn Svensson, polisinspektör vid närpolisen i Upplands Bro.

Räddningstjänsten beslutade att låta radhuslängan brinna ned under kontrollerade former. David Kullander, säger att räddningstjänsten inte hade en chans att kunna rädda fastigheten. Gynnsamma vindförhållanden gjorde att man klarade sig undan ett betydligt värre scenario.

– De frivilliga resurserna har varit fantastiska. Det har strömmat in både mat, kläder och filtar. Kommunen har hjälpt till att erbjuda alternativa boende. De flesta av familjerna har anordnat sitt boende privat, säger Mats Kjellberg, säkerhetssamordnare på Upplands Bro kommun.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s