Flera anlagda bränder vid Järfällaskola

Foto: Lars Jonsson / Fotolinsen.com

Foto: Lars Jonsson / Fotolinsen.com

VIKSJÖ. En brand utbröt tidigt på lördagsmorgonen i Fjällenskolan på Ekollongränd i Viksjö. En större räddningsstyrka larmades till platsen.
– Vi har släckt två anlagda bränder, säger Benny Söderberg, räddningsledare på Brandkåren Attunda.

Det var tidigt på lördagsmorgonen som en väktare kallades till Fjällenskolan efter att ett sabotagelarm utlösts, uppger polisen på sin hemsida. När väktaren kom fram upptäcktes det att det brann på två ställen. Räddningstjänsten fick även in ett automatlarm från skolan, vilket möjliggjorde en snabb insats.

– Det är en brand i en entré och i anslutning till ett klassrum. En eller flera personer har krossat fönstren och anlagt en brand inomhus. Sedan har man även anlagt en annan brand utomhus vid fasaden, säger Benny Söderberg, räddningsledare på Brandkåren Attunda.

Tack vare att skolan är utrustad med ett automatlarm kunde räddningstjänsten snabbt komma till platsen och genomföra en snabb släckinsats och förhindra att branden spred sig vidare till vinden.

– Det har brunnit ganska rejält i utrymmena, men det har gått bra tack vara att det finns ett automatlarm. Vi kunde släcka branden innan den spred sig vidare och kunde därmed förhindra en storbrand, fortsätter Benny Söderberg.

Polisen misstänker att bränderna är anlagda, varpå platsen är avspärrad för teknisk undersökning. Bränderna var släckta vid 05.35-tiden.

Foto: Lars Jonsson / Fotolinsen.com

Foto: Lars Jonsson / Fotolinsen.com

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s