Bombhot mot fastighet på Södermalm

SpaksMedia_03032014_8604

SÖDERMALM. Polis och räddningstjänst larmades vid 8.30 till en fastighet på Sankt Paulsgatan på Södermalm efter att ett bombhot inkommit.

Det var vid 8.30 som polis och räddningstjänst larmades till en fastighet på Sankt Paulsgatan efter att ert bombhot inkommit. Fastigheten har utrymts och de evakuerade personerna ha samlats upp i Maria Magdalena kyrka, uppger polisen på sin hemsida. Polisens specialutbildade tekniker kommer samverka med räddningstjänsten i samband med att byggnaden kommer att genomsökas. Ett kvarter runt fastigheten är avspärrat.

Gator som spärrades av under arbetet var Ragvaldsgatan och Sankt Paulsgatan från Kvarngatan och Götgatan. Polisen har inlett en förundersökning avseende grovt olaga hot. Vid 12.22 var polisens bombtekniker klara med sitt genomsök av lokalerna och Anders Bjärgård, yttre kommissarie vid Stockholmspolisen, säger att man inte påträffat något som skulle kunna påverka säkerheten.

Anders Bjärgård uppger att man vid sådana här händelser alltid utgår från olika parametrar och att man i det här fallet bedömde hotet som seriöst. Hotet inkom via telefon och nådde polisen vid 8.30-tiden.

Polisen spärrade av ett område kring fastigheten som inrymmer en myndighet som arbetar med standardisering. Man har även hållit förhör med personal och pratat med de som evakuerats, uppger Anders Bjärgård.

I nuläget ser man ingen direkt motivbild till bombhotet, men man håller på att utreda ett eventuellt motiv. Polisen kommer att fortsätta utreda händelsen som olaga hot då det finns en misstänkt gärningsperson.

bombhot_sodermalm

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s