Tre bombhot lamslog innerstaden

image

Foto: Lars Jonsson / Fotolinsen.com

CITY. Under loppet av 30 minuter utsattes två banklokaler för bombhot och ett växlingskontor för ett väpnat rån. Bombhoten och rånet lamslog stora delar av innerstaden och bombtekniker fick kallas till platsen.

Det var 10.35 som polisen fick in ett överfallslarm från Handelsbanken på Östermalmstorg. En ensam maskerad gärningsman kom in i lokalen och lämnade ett paket innan förövaren lämnade platsen till fots. Bara minuterna senare klev en ensam gärningsman maskerad med en halsduk in på Nordeas huvudkontor på Smålandsgatan och lämnade ett paket och skrek ”bombhot”. Mannen lämnade sedan till fots.

10.51 ringde ett vittne till polisen och berättade att två maskerade och beväpnade män kört på en moped på Holländargatan i riktning mot Odenplan. 11.03 inkommer ett överfallslarm från ett växlingskontor på Holländargatan. Kontoret hade blivit utsatt för ett väpnat rån och förövarna lämnade ett paket i anslutning till lokalen. Polisen sköt sönder paketen vid Holländargatan och Nordeas huvudkontor. Paketet på Holländargatan ska ha innehållit något som liknade Yoghurt eller fil och likaså paketet vid Nordeas huvudkontor. Polisen har inlett en förundersökning gällande grovt rån i ett fall och allmänfarlig ödeläggelse i övriga fall, skriver polisen på sin hemsida. 14.50 hade samtliga föremål tagits om hand och polisens tekniker kunde påbörja sin undersökning av växlingskontoret på Holländargatan.

image-2

Foto: Lars Jonsson / Fotolinsen.com

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s